Jak zrobić czyszczenie?

Jak zrobić czyszczenie

- Tak więc, moja droga, Umówmy się. Jesteś odpowiedzialny za wszystko, co odnosi się do pracy w domu, a ja - dla biznesu na ulicy.

- Jak to się stało, kochanie?

- I tak. Gotować, prać, prasować, czyste mieszkanie i wszystko. Idę do piwnicy, przynieś, biorę, przeciągam ciężkości i tym podobne, w porządku?

- Tak, ale nie wiem ile.

- Nic nie nauczą. Nie jestem żonaty, do dalszego jego własne przyciski do szycia i szorowania podłóg.

Tak rozpoczął się rodzinny rutynowego jeden więcej młodych, nie są przyzwyczajeni do pracy kobiet. W przeciwieństwie do wielu innych podobnych córki matki, nasza bohaterka była grzeczna i kochała swojego męża. To skłoniło ją nie tylko nauczyć się wszystkich sztuczek najbardziej ziemskie i jeszcze innych, by stworzyć podręcznik zatytułowany „Jak zwykle na mokro i generalne sprzątanie w pokoju, mieszkania lub domu?”. Dziś, zdecydowała się opublikować prostą pracę.

Moje pierwsze doświadczenie

Kiedy wyszłam za mąż przede mną nagle otworzył całą rzeczywistość życia rodzinnego, do którego nie był przygotowany. Mama zrobiła wszystko sam, i żyłem jak motyl darmo i nic nie obchodzi. A potem nagle to. Dobrze, gotowanie, pranie i inne proste rzeczy szybko nauczyć. Tu i tam było nic, aby dowiedzieć się w dłuższej perspektywie. Tylko moja matka nie zrobić te rzeczy do zrobienia, ale nie jestem ślepy albo głupi, praktyka szybko go naprawić. Ale Nowy Rok zbliża, a żebro było pytanie, jak to zrobić wiosenne porządki w naszym mieszkaniu dość duży. Ja po prostu nie wiem od czego zacząć i jak skończyć. W tym czasie pomagałem mamie, ale po tym, jak postanowił, że będę nadal robić wszystko sama. Tak narodził ten cute traktat.

Jak zrobić mokre i generalne sprzątanie w pokoju?

Wykonywanie planu czyszczenia, postanowiłem ograniczyć obszar działania łazienkowych. Wszakże w innych częściach mieszkania będzie podobny do procesu, no, może trochę niuanse. To jest mój plan.

1. Jak zrobić prosty mokro w pomieszczeniu.Należy zauważyć, że procedura ta kilka razy w tygodniu wystarczy, aby produkować i Twój dom jest dobrze utrzymane i wygodne. Teraz jesteś gotowy. Jak wiadomo, zgodnie z prawem powszechnego ciążenia wszystkiego zstępuje z góry na dół. Kurz i brud nie jest wyjątek. A zatem, sprzątanie pokoju powinien zacząć od samego wierzchu. Wziąć wilgotną ściereczką i wytrzeć wszystkie powierzchnie, do których możemy dotrzeć i gdzie lubi gromadzić się kurz. Obejmie to otwarte półki i wystający podniesioną część mebli, parapety, malowidła na ścianach, stołach i AGD (TV, stereo, i tak dalej. N.). Obok połączyć odkurzanie. Idą przez draperie, jeśli w ogóle, miękkie oparcia i siedziska krzesła i sofy, dywany. Kulminacją będzie mycie podłóg. Jeśli woda przeznaczona dla tej czynności, aby spadek aromatycznej mydła w płynie, efekt ten jest doskonały. Detergent pomaga usunąć najbardziej ze wszystkich zanieczyszczeń powietrza i sprawiają, że przyjemny zapach w pomieszczeniu o przyjemnym zapachu. W ten sam sposób, i czyścić innych pomieszczeń w domu lub mieszkaniu. I nie zapomnij, przed rozpoczęciem czyszczenia otworów otwarte. Jest to zazwyczaj konieczne robić częściej, tak że powietrze w pomieszczeniu nie ma stagnacji.

2. Jak zrobić wiosenne porządki. Jak wiosenne porządki - jest znacznie rozszerzona wersja procedury czyszczenia, czas potrzebny znacznie dłużej. Ale żeby zrobić to musi być nie więcej niż dwa razy w roku, Jak wykonać czyszczenielepiej na wiosnę i jesienią, gdy zmiana ubrania od zimy do lata i vice versa.

Więc najpierw usunąć z terenu wszystkie niepotrzebne. Zasłony strzelać i wysłać do prania. Łóżko i odzież wywiesili do wyschnięcia. Następnie iterację i uporządkować zawartość szaf i szafek. Następnym krokiem - usunięcie kurzu z, żyrandole, zasłony i wentylacji za pomocą szczotki z długim uchwytem i rany na niej gazy. Następnie przetrzeć wilgotną ściereczką górne szafki, parapety, solidne meble, doniczki i obrazy. Następnie odkurzyć oparcia i siedziska miękkie sofy i krzesła, ściany i wszystko, co nie może być zwilżone. A na koniec, dobrze moje podłogi. Pozostaje tylko bić i rozwałkować dywany i chodniki, spędzać czas w miejscach, płaszcze i futra i powrót materace z poduszkami na łóżku. Wszystko Generalne sprzątanie koniec, i gotowe. Za pomocą tych prostych technik, a Twój dom będzie świecić czystość i komfort.

Wideo: Rzuć wszystko nafig czyli jak zrobić wiosenne porządki i zacząć żyć!

Wideo: Jak wykonać czyszczenie w mieszkaniu?

Film: Jak sprawić, by dom czyszczenia szybki i łatwy. Kilka zasad i nie będzie wydawać jeden dzień sprzątania

Udostępnij w sieciach społecznościowych:

Podobne
© 2021 LadyVu.com