Jeśli mąż zmienia ...
PDlaczego ludzie zmieniają się nawzajem? Powody są różne: to podświadome popędy, atrakcja fizjologiczny, kompleksy sportowe, adrenalina zainteresowanie ...
Zdrada - to jedna z najczęstszych przyczyn konfliktów między ludzi żyjących razem. Ze względu na to, że często zwracają się do psychologów i psychoanalityków i myśli o rozwodzie. Być może, zdrada i zazdrość - największy na świecie najpotężniejszą bronią psychologiczną. Najważniejsze jest to, aby wiedzieć, jak je stosować.
Nie wymyślone historie
Jesteśmy razem od 20 lat. Zostały ... 15 lat miały wspólne interesy. Byłem jego „prawa ręka”, asystent, zastępca, sekretarz - wszystko. Tak, i mam czasu na gotowanie w domu, umyć, oczyścić. Mój mąż - zwolennikiem patriarchalnego despotyzmu - mówi, że żona powinna stworzyć komfort, będąc miłośnikiem pierwszej klasy. Cztery lata temu, musieliśmy otworzyć oddział agencji. I muszę go prowadzić. Jej mąż nie chciał, ale nie dają taką samą działalność w niepowołane ręce. Lubię zarządzać. A ja już nie poświęcać jak najwięcej czasu z mężem. A on oszukuje mnie z nowym sekretarzem. Sekretarka - 21. Co zrobić teraz?
Mój mąż 55. Ponad połowa mojego życia mieszkali razem. Dwie dorosłe synów - tym samym wieku. A ja byłem tak pewny swego męża, nawet nie wyobrażam sobie, że jest w stanie mnie zmienić. Wydaje się, że nazywa się „pożądanie”. Byliśmy idealne dla rodzin. Wszyscy znajomi zazdrościli mi. Jednak w ostatnim roku przestał kochać (moje kobiece problemy i pragnie znacznie więcej). Ale tak naprawdę z tego powodu zdecydował się buntować, postanowił zdradzić lat mieszkali razem, nasze małżeństwo, nasza rodzina? Czy seks - najważniejszą rzeczą w relacjach międzyludzkich? On zmienił się nie do poznania. Zaczęłam dbać o siebie. Młody. Ubrany nieodpowiednio wiek, fasony sama kupuje. I przez cały czas rozmowy z nią. Jeśli nie „wiszą” na telefonie (gdy byliśmy wszyscy razem przy stole, na przykład zamiar), następnie notował jej nieskończoną SMS. I, co najważniejsze, nie spędzić noc w domu. Warto napisać lub zadzwonić, a on rzuca ras. Próbowałem go gonić. Torby zebrane. Był zaskoczony - to jest moje mieszkanie (apartament, naprawdę, it). Omówienia sytuacji nie chce. Jestem w zwyczaju, gotować posiłków, mycia, czyszczenia. Gdzie mam iść? A nie dziewczyna szukać swojego księcia. Jestem 50 wkrótce! Co robić?
psycholog
Przebaczyć czy nie? Zwrotu lub puścić? Aby opuścić lub pobyt?
pierwszy, gdzie chcesz zacząć - bezpłatnie. Popularne mądrość mówi: „Jeśli chcesz zachować - puścić.” Krok wstecz, myślę, obserwować, w tym na siebie. Na pewno pojawi się wiele ciekawych rzeczy.
drugi - nauczyć się jednego. Tylko dlatego, że „nie jest już dziewczyną.” A nie „add on” do małżonka i niezależna osoba. I nie bój się, jeśli znajdziesz się sam. Nie katastrofa. Jesteś wolny, a życie toczy się dalej. Puścić swoich obaw o lęku przed samotnością. Uznać ten incydent jako okazję do rozpoczęcia nowego życia, nawet jeśli „50 wkrótce.”
Ale jeśli jesteś gotów wybaczyć i być razem wtedy - żegnaj! Tylko na poważnie. Wiecznie. I nawet w ferworze kłótni, nie przynoszą ich „połowa” jej grzechu. Zwłaszcza jeśli wyznał i cierpienia. Zapomnieć o zemście.
Video: Jeśli mąż zmienił: Porady psychologa
Film: Co jeśli mąż lub żona oszukuje? Torsunov OG
Film: Co jeśli mąż zmienia? (Prot. Vladimir Golovin, Bułgaria)
Wideo: Czy mogę opuścić męża, gdyby zmienia 28.04.2012 Ryga
- Chcę zmienić mój mąż!
- Mąż zdrada - jak przetrwać?
- Zdrada męża, jak się zachowywać - Psycholog
- Niewierna swemu mężowi
- Jak rozwieść się z mężem?
- Jak powiedzieć mężowi o rozwodzie - psychologów rada
- Kto jest bardziej prawdopodobne, aby zmienić: mężczyźni czy kobiety?
- Dlaczego ludzie oszukują?
- Dlaczego ludzie się rozwieść?
- Dlaczego ludzie zmieniają swoje żony?
- Zdrada Psychologia
- Rodzinne - tajemnice sukcesu
- Czy wszyscy ludzie zmieniają?
- Wzajemne zrozumienie w rodzinie
- Dlaczego zmieniamy?
- Jak uciec od człowieka?
- Jak żyć z mężem, jeśli nie ma zrozumienia?
- Co trzeba zrobić, by ludzie mogli zrozumieć siebie?
- Dlaczego ludzie są zazdrośni?
- Własne uczucia
- Jak przetrwać zdradę?