Mogę iść do solarium na co dzień?

czy jest możliwe, aby przejść do solarium codziennie

Nie jest tajemnicą, że zakup w zimnych porach roku opalenizna naturalnym problematyczne. Ale wiele osób chce i nie sezon mieć piękny kolor. Aby to zrobić, i istnieje solarium. Niektórzy odwiedzają to miejsce często, inne - mniej. Czasami chodzi o fakt, że dziewczęta mają zamiar iść do solarium codziennie, ale nie wiem, czy można to zrobić. Istnieje kilka prostych zasad, które pomogą Ci szybko sprawiają, że skóra pożądany odcień.

Czy mogę korzystać z solarium na co dzień?

proces opalania za pomocą solarium prostego przemieszczenia. Sztuczne światło UV wnika w głąb skóry. Działa on znacznie szybciej niż słońce. Na przykład, dziesięć minut specjalnego wyposażenia będą wystarczające, aby osiągnąć efekt kilku godzin leżąc na plaży, trawy lub w innym miejscu. We wszystkich przypadkach, trzeba zacząć od drobnych i stopniowo zwiększać czas spędzony w świetle.

Szybki efekt można osiągnąć ze względu na intensywność sztucznego promieniowania ultrafioletowego. Ponadto, jego destrukcyjna moc jest proporcjonalnie większa. Bez przestrzegania pewnych zasad, można w krótkim czasie, aby zaszkodzić zdrowiu naskórku iw tselom.I Pierwsza z nich mówi, że to niemożliwe, aby iść do solarium na co dzień, a niektórzy nie rozumieją dlaczego. W związku z tym, istnieje kilka aspektów, które odgrywają ważną rolę:

• naturalny odcień skóry - tsvetotip;
  • wrażliwość na działanie światła ultrafioletowego;
  • wrażliwość naskórka.

Konieczne jest, aby pamiętać, że niezależnie od wszystkich tych czynników, pierwsza wizyta na stoisku opalania nie powinna przekraczać trzech minut.

tsvetotip skóra

Naukowcy są cztery główne typy naskórka:

1. Różowy lub nawet biała skóra. Często może to być na piegi. To nie może być pigmentowana, wskutek czego nie można palić, nawet po kilku wizyt w solarium.
  2. Jasna skóra. Jasnobrązowe włosy. Natychmiast reagować na wysokie dawki światła sztucznego. Zaleca się, aby być w specjalny sprzęt nie więcej niż pięć minut. W tym przypadku konieczne jest, aby zrobić sobie przerwę w ciągu dwóch dni. Dopiero po skóra pociemniała znacznie sesje można zwiększyć nawet do dziesięciu minut, ale iść do solarium codziennie w każdym razie niemożliwe - szczelina pomiędzy kampanii powinno być zachowane.
  3. Skin-haired kobiet i odpowiednie włosy. Naskórek jest doskonale reaguje na światło ultrafioletowe, a zarówno naturalne jak i sztuczne. Sparzyć w tym przypadku jest niemal niemożliwe. Na pierwszej sesji w kabinie może być do siedmiu minut. Po przerwie, dzień jest dopuszczalne, aby zwiększyć rozrywką w solarium do dziesięciu. Po skóra trochę cienia, należy użyć specjalnego urządzenia jest dozwolone do 15 minut.
  4. Ciemnobrązowe włosy i naskórek. Tacy ludzie po raz pierwszy będzie w urządzenia do opalania może być dziesięć minut. Dlatego konieczne jest, aby zrobić sobie przerwę w ciągu dnia. Następnego a reszta - do 15 minut. Po zaledwie sześciu lub siedmiu sesji, skóra dostanie stały tan, które mogą być utrzymane, przybywających do tego miejsca raz w tygodniu.
czy można korzystać z solarium codziennie

Jak często można odwiedzić solarium?

Jeśli przyjdziesz do solarium, z określonym harmonogramem, można osiągnąć pożądany odcień naskórka. Opalenizny mogą upiększyć nie tylko ludzi i nadają skórze zdrowy wygląd, ale także, aby ukryć wady. Jednak wiele się zastanawiać, czy jest możliwe, aby odwiedzić solarium codziennie, bez szkody dla zdrowia. Odpowiedź jest prosta - nie.

Opalanie może tylko kursy, które normalnie nie przekracza ośmiu sesji. W rzadkich przypadkach może być dziesięć. Pomiędzy każdą procedurą musi koniecznie odbywać się nie mniej niż jeden dzień, a najlepiej dwa.

Wideo: Czy mogę ćwiczyć codziennie?

Wideo: Czy mogę trenować codziennie | Ile razy w tygodniu trzeba trenować | YourBestBlog

Wideo: Czy mogę trenować (huśtawka) codziennie

Udostępnij w sieciach społecznościowych:

Podobne
© 2021 LadyVu.com