Jak płukać włosy z octem
Nasze matki i babki są stale powiedziano nam wiele prostych sposobów, dzięki którym można utrzymać swoje zdrowie i urodę.
Te przepisy są cenne, bo korzystać z produktów naturalnych, które prezentują się nam przez naturę. Właśnie taką receptę płukania loki naturalny ocet.
Jeśli spłukać włosy po umyciu z octem, stają się jedwabiste, lśniące i gładkie.
Co jest tajemnicą płukania włosów? Fakt, że w dawnych czasach kobiety musiały umyć włosy wodą z mydłem. Fakt, że środowisko alkaliczne mydła, a w skórze głowy - słabo kwaśnym. Wszystko inne, w dawnych czasach kobiety mają długie włosy. Po ich umyła głowę, czesanie włosy były bardzo trudne. Kobiety zaczęły spłukać włosy z octem, a włosy były uczesane lepiej.
Dzisiaj przepis jest równie popularne. Ale zanim zaczniesz płukanie, upewnij się, że został zakupiony, naturalny ocet.
Procedury płukania będzie idealnie pasować ocet jabłkowy, który może być gotowane w domu. Ale jeśli nie ma takiej możliwości, należy użyć octu, przygotowane w fabryce. Istnieje wiele syntetycznych analogów octu istocie, ale z nich nie korzysta.
Aby efekt postępowania został zmieciony, wykonaj procedurę regularnie, zachowując wszelkie proporcje. W przeciwnym wypadku dostaniesz odwrotny efekt - włosy stają się suche i martwe.
Konieczne jest, aby wybrać odpowiednie stężenie octu w wodzie. Odbywa się to indywidualnie. W przypadku normalnego typu włosów - dopasować stężenie to - dwie łyżki sześć procent ocet litra wrzącej wody.
Jeśli włosy są bardzo suche, przebarwione lub mieć farbę niskiej jakości, który prawie spalił je rozcieńczyć ocet z wodą. Udział powinien być jeden do dwóch.
Jeśli jesteś właścicielem tłustej rodzaju włosów, należy stosować bardzo silne rozwiązania.
Rezultatem będzie wspaniałe, jeśli zamiast wody używasz ziołowy wywar lub infuzji.
Korzystanie z wywaru i infuzji w połączeniu z octem stworzy pożądany efekt, także wpływają na skórę głowy, poprawia jej kondycję.
Korzystanie z pokrzywy bulion wyeliminować problem z łupieżem, sprawia, że włosy mniej tłuste. Wywar z szałwi wzmacnia włosy, zapobiega ich wypadaniu.
Rosemary bulion sprawia, ciemne włosy błyszczące, odżywia włosy.
I wreszcie, jeśli regularnie będzie spłukać włosy z octu i wody, wywaru z ziół, ekstraktów, a jeśli chcesz, aby Twoje włosy są silniejsze, które mają być dodane do płukania kilka kropel dowolnego olejku (jojoba, rozmaryn, ylang-ylang) ,
To zmiękcza włosy stają się bardziej miękkie, bardziej wspaniały, bardziej gładka. Ale olej pomaga włosy do jedzenia. Przypominam wam, że trzeba zrobić wszystko z umiarem, bez fanatyzmu. Jeśli nie jesteś pewien co do koncentracji octu, sprawiają, że trochę mniejsze.
Wideo: spłukać włosy z octem. OCET włosy - płukanie
Wideo: Nie łbem mydło szampon sześć miesięcy ... Co to doprowadzi?
- Ocet jabłkowy na piękno włosów i zdrowia
- Odżywka do włosów na bazie octu, herbaty, ziół lub piwa - łatwy sposób nadać włosom połysk
- Jak sprawić, by włosy błyszczące - skuteczne metody
- Odżywki do włosów
- Ocet jabłkowy cydr i włosy
- Ocet do włosów - przepisy kulinarne
- Banana Mask Hair
- Komercyjne mydła włosy
- Jak myć włosy?
- Jak myć włosy?
- Jak płukać włosy z henny?
- Maski do włosów połysk
- Mogę umyć mydłem włosów?
- Mogę myć włosy mydłem?