Jak wybrać persymonkę?
persimmon - jest miękki i bardzo pachnące berry, który jest kochany przez wielu. Jest to najczęściej spożywane w spokoju, ale nowoczesne gotowanie pozwala na dywersyfikację i upiększyć swój smak. plastry persimmon można dodawać do kremu, posypać z sokiem z cytryny, lub słodzone miód. Miąższ tego owocu jest dobrze nadaje się do przygotowania ciasta, różnych sałatek lub galaretki. I dodając do persimmon ulubiony deser, z pewnością docenią oryginalny i niezwykły smak zwykłymi dodatkami.
Jak wybrać persymonkę?
Chcesz kupić Persimmon, ale nie wiem jak wybrać dojrzały persimmon i słodkie, smaczne i soczyste z ciałem? To nie jest trudne - wystarczy pamiętać o następujących ważnych zasad, a następnie je dokładnie! Tak, to dobry persimmon - muszą być okrągłe lub okrągły kształt. Skórka powinna być nieco lżejszy od ciemnego koloru czerwonego. Miazga Pamiętaj, aby mieć jasny i nasycony kolor. Skórka w dobrej Persimmon - błyszczące i gładkie. Ale uszkodzona skóra, obecność ciemnych plam na nim mówi, że jagody już zaczęła pogarszać.
Należy zwrócić uwagę, aby mieć pewność, że łodygi i liście, muszą być suche i ciemne. Jeśli nie zamierzasz od razu jeść persimmon, to lepiej kupić owoce silniejsza. Jeśli nadal - jeszcze niedojrzałe persymonkę zakupione, to najlepiej go zamrażać, bo po rozmrożeniu owoców stać o wiele słodsze. Nawiasem mówiąc, ten mróz pomaga w usuwaniu z jagód cierpkość. Ponadto, aby przyspieszyć proces dojrzewania, radzimy po prostu pominąć niedojrzałe owoce przez 10-12 godzin w ciepłej wodzie.
Jak wybrać persymonkę Przyjrzeliśmy się, a teraz powiedzieć, gdzie go przechowywać.
Gdzie przechowywać persimmon?
Persimmons mogą być przechowywane w różny sposób: zamrożone, puszki, suszone. Właśnie kupiłem berry, to lepiej umieścić w lodówce razem z innymi produktami, ale z tej metody przechowywania, powinny być spożywane w ciągu 3 dni. Ale przedłużyć świeżość owoców trzeba stosować niższą temperaturę, a berry będzie leżeć około miesiąca 3. Jednocześnie Wilgotność powinna wynosić około 85-90%, gdy wilgotność jest mniejsza, Persimmon szybko pogarszać i wilgoci - pokryta formy. Innym sposobem przechowywania owoców, - suszenie, po czym przekształca się Persimmon wschodniej słodyczy. Najlepszym sposobem przechowywania - w zamrażarce. Gotować tej jagody nie jest zalecane, ponieważ pod wpływem wysokiej temperatury, manifestuje swój cierpki smak i cierpkość.
Cóż, to wszystko! Mamy nadzieję, że te wskazówki pomogą Ci wybrać dojrzałe i słodkie persimmons!
Film: Jak wybrać użyteczne i nie tart Persimmon - Wszystkie bude dobre - numer 525 - 01/05/15 - Wszystko będzie dobrze
Wideo: Persimmon. Jak wybrać dojrzałe persimmon? Zastosowanie persimmon.
Film: Jak nie przełącz tarta persimmon? - Wszystko dobrze Buda - Ogłoszenie - 1.05.2015 - Wszystko będzie dobrze
- Persimmon czasie ciąży
- Mogę persimmons letniego dziecka?
- Persimmon piersią
- Gdzie rośnie persimmons w Rosji?
- Persimmon "Sharon"
- Jak wyhodować persymonkę?
- Odmian persimmon
- Maska persimmon
- Dieta dla persimmon
- Koktajle z persimmons
- Co jest przydatne w persimmon?
- Persimmon dieta - kaloryczny
- Persimmon - indeks glikemiczny
- Persimmon „strzyżyk” - właściwości użytkowe
- Persimmon w diecie
- Persimmon „Sharon” - korzyści i szkody
- Jakie witaminy są zawarte w persimmon?
- Czy persimmon kalorii?
- Mogę jeść persimmons z utratą wagi?
- Przydatne właściwości persimmon diecie
- Stosowanie diety persimmon