Najlepszy czas na opalanie?
Wydaje się, że pytanie to brzmi dziwnie. Ale w rzeczywistości, wiedząc, że najlepszy czas na opalanie, można uzyskać znacznie bardziej równomierny, stabilny i atrakcyjny opaleniznę. W przeciwnym razie, kolor czekoladowy przyjść bardzo szybko, lub co gorsza - na ciele będzie bolesne oparzenia, a później spalony skóry odkleić warstwę.
O jakiej porze roku najlepiej opalać?
Jest to kolejna interesująca kwestia. Ale jeśli wiesz, jak prawidłowo opalać, oczywiste jest, że w rzeczywistości nic dziwnego w nim. Faktem jest, że idealnie, przygotuj się na sezon plażowy być z góry. Oznacza to, że aby zacząć myśleć, najlepszy czas na opalanie się w czerwcu, pożądane jest poprinimat opalanie w maju lub nawet do końca kwietnia. Będzie to przydatne dla skóry, a na plaży nie muszą czuć się jak czarna owca (w każdym znaczeniu tego wyrazu).
wiosenne promienie są bardzo miękkie i działać szkodliwie na skórę jest to dość trudne. Ale przygotować naskórek do intensywności słońca mogli doskonale. Przed rozpoczęciem letnich zaleca się chodzić jak najwięcej na otwartym słońcu, lub spędzić kilka sesji solaria. Najpierw Brown tylko ręce i twarz. Nieco później, jeśli pogoda na to pozwala, można sobie pozwolić na rozebrać do kostiumie kąpielowym. Leżąc w słońcu to nie jest konieczne. Wręcz przeciwnie - znacznie lepiej opalać się podczas uprawiania sportów - grę w tenisa i siatkówkę, jogging.
O jakiej porze dnia najlepiej opalać się na wiosnę, to trudno powiedzieć. Wiele osób woli otrzymania opalania z ćwiczeń porannych. I przerażające, jeśli nie można zrobić na ulicy. Otwórz okno i pracować na balkonie tutaj. Oczywiście, to jest mniej skuteczne, ale jednak.
Najlepszy czas, aby opalać się nad morzem?
Na lokalne ośrodki opalać trzeba rano i wieczorem, a najbardziej „niebezpieczne” słońcu - od 11 do 17 godzin dziennie. Ten okres czasu najlepiej jest siedzieć gdzieś w cieniu. I nie należy się spodziewać, że plaża ubrania mogą chronić przed oparzenia. Lekki materiał przepływa wystarczający do zapłonu, ilość promieniowania ultrafioletowego.
O jakiej porze dnia najlepiej opalać się na plażach tropikalnych krajach? W przybliżeniu taka sama. Ale wkrótce dużo czasu na słońcu nie może. W pierwszym dniu słonecznych procedur powinno generalnie nie dłużej niż pięć minut trwało. Każdy dzień pobytu w słońcu wzrasta.
Nie zapominaj, że podczas pływania opaleniznę również podjęte. Poza tym zdarza się o wiele szybciej. Woda załamuje promienie słoneczne, więc wielu gości są spalane podczas pływania.
Jak uzyskać gładką i długotrwałą opaleniznę?
Aby uzyskać atrakcyjną opaleniznę, trzeba nie tylko znać najlepszy czas, aby się opalać. Należy również przestrzegać kilku prostych zasad:
- Przed udaniem się na słońcu nie jest pożądane stosowanie kosmetyków do ciała plusk wody toaletowej lub perfum.
- Należy używać kremów ochronnych dla organizmu.
- Opalanie, sytuacja musi być zmieniane co dziesięć minut.
- Natychmiast po powrocie z plaży należy opłukać pod prysznicem i umieścić na jakimś skórek balsam.
- Kiedy z wody bez wycierania ręcznikiem. Kropelki wody celu przyspieszenie opalenizny. Ale uważaj: jeśli jest to o wiele łatwiej dostać spalony.
Mało kto w to uwierzyć, ale dieta w sezonie plaży wpływa również na jakość opalenizny. Skóra staje się bardziej czekoladę po zjedzeniu:
- marchew;
- morele;
- dorsz;
- tuńczyk;
- brzoskwinie;
- dynia;
- arbuz;
- gruszki;
- jabłka;
- czerwony pieprz;
- migdały;
- fasola;
- awokado.
Bardzo przydatne przed podróżą do morza, aby wydać na kompleks witamin, które muszą zawierać kwas askorbinowy.
Wideo: Alergia na słońce lub fotodermatit. Pielęgnacja ciała od Beauty KSU
Wideo: gotowy do lotu, lub w jaki sposób i kiedy można opalać?
- Opalanie podczas ciąży
- Mogę opalać w ciąży?
- Mogę opalać w ciąży?
- Dlaczego nie można opalać się w ciąży?
- Solarium a ciąża
- Mogę opalać karmiącej matki?
- Mogę opalać w ciąży?
- Jak wybrać i stosować samoopalacze?
- Słońce, solarium i opalanie: plusy i minusy
- Szybkie opalanie na słońcu
- Jak szybko się opalić?
- Jak prawidłowo opalać?
- Jak korzystać z solarium?
- Jak opalać się w pionie solarium?
- Mogę opalać po opalaniu na słońcu?
- Mogę opalić przez szybę?
- Czy to możliwe, aby uzyskać opaleniznę w cieniu?
- Co lepiej opaleniznę?
- Jak utrzymać opaleniznę po powrocie z wakacji
- Po opalaniu swędzeniu skóry - co robić?
- Opalanie się