Jak przezwyciężyć nieśmiałość?
Ctesnitelnost! Ona nie żyje pełną bogate życie sprawia, że w tyle i pozostać w cieniu. Zapobiega budowę kariery i osobistego szczęścia. Można go obsłużyć? Mogę przestać być nieśmiały? Psychologowie twierdzą, że tak. Jeśli jesteś nieśmiały i poważnie postanowił pozbyć się tego problemu, sprawdź ich zaleceń.
Żyją dłużej niż dzieci kompleksów
Jako dziecko często się dzieje z nami - zdecydujemy się podjąć inicjatywę i, z różnych powodów, nie powiedzie się. Czasami mamy pamiętać, że całe moje życie, czasem - zapomnieć. Ale wrażenie pozostaje w naszej psychice, że zdarzenie, nigdy zapomniane. W przyszłości będzie blokować żadnych chęci do działania w sposób podobny, w celu uniknięcia powtórzenia się porażki, nieporozumienie, śmieszność.
Jak pozbyć się śladów niepowodzeń dzieci i młodzieży? Czasami nie da się tego osiągnąć bez pomocy psychologa. Tak pilnie pamięć „ukrywa” początki naszej nieśmiałości, że nie możemy dowiedzieć się, skąd pochodzi nagle. Ale jeśli wiesz dokładnie, gdzie „korzenie” z problemu, spróbuj pokonać siebie. I powtórzyć czynność, która nie chce pamiętać, już w świadomym życiu dorosłym.
Skompromitowany raz na koncercie w szkole? Idź do baru karaoke. Tylko ze swoimi przyjaciółmi. Po pierwsze, mogą cię wspierać. Zwłaszcza jeśli im powiedzieć o cel jego „krucjaty” przeciwko nieśmiałości. Po drugie, trzeba będzie życzliwy świadków swojego zwycięstwa.
To, oczywiście, jest tylko jeden prosty przykład. Początki nieśmiałość są zróżnicowane, a sposób, w jaki odbywa się - kręta. Ale kolejność działań jest jasny - „klin - klin”. Najważniejsze - akt.
Zapominamy o awariach
Często pamiętają chwile życia, które uważa się niepowodzeniem, po którym odwiedzonych ataki ostrej nieśmiałość? I nadal doświadczają na tych okazjach przez wiele lat? Nie pamiętam. Oczywiście, tylko nie wymazać wspomnienia. Ale walka jest warta do nich. Nie pozwalają im realizować ciebie. Wyrzucić je. A jeśli pochodzą one z powrotem, w tej chwili powiedzieć głośno niektóre z lodem. Nie, nie magiczne zaklęcie. Wszelkie, nie jest właściwe dla sprawy, niestosowny zdaniu. Pierwszą rzeczą, która przyszła mi do głowy. Pomoże zatrzymać przepływ niechcianych wspomnień i skierować bieg swoich myśli w innym kierunku.
Nikt nie jest lepszy od ciebie
Myślę, że tylko ty - przegrany, Inne: sukces, towarzyski, wesoły, błyszczącymi dowcipem i inteligencja - nie lubię cię, bo jesteś najlepszy? Zapamiętaj lub zapisz i odczytuje na głos za każdym razem myślę w ten sposób - wszyscy ludzie są tacy sami. Dla wszystkich jego zalet i wad. I każdy ma swoje sekretne lęki, pragnienia i potrzeby.
Twoja dziewczyna zastrzeżono w każdej firmie. Wydawałoby się, że każdy kocha ją i wszystko podziwiała. I chcesz być jak niej: maniery, chodu, ubrania, fryzura, makijaż ... Nie stać się nieszczęśliwy duplikatem. Nie uwierzysz, ale 100% w niektórych momentach dziewczyna chce być taki jak ty. Ze względu na zewnętrznej elewacji „inteligentne” często jest trochę o tym, co naprawdę chciałby naśladować. Ale w „Still Waters” nieśmiałość może ukryć prawdziwe głębokie indywidualność.
wynik jest przedstawiony
Na pewno jesteś w stanie zrobić coś tak dobrego nie można zrobić drugą. To tylko wyniki pracy pozostaje „za kulisami”, ponieważ są bardzo nieśmiali, aby je pokazać. A co, jeśli nie twój know-how dokonaliśmy wielkiego odkrycia, zatrzyma się w rozwoju postępu technologicznego będzie powolny obrót Ziemi, a ludzie nie będą mogli się trochę szczęśliwsi? Nigdy nie myślałem o tym? Na próżno. Mimo wszystko, jeśli coś się dzieje, to jest konieczne dla kogoś. Dlatego wszystkie swoje osiągnięcia, biznes plany, pomysły, rysunki ... i przechodząc aby pokazać tym, którzy ze względu na rodzaj działalności może być świetną zabawą. Oh, jesteś mile widziana! I to jest dość wysoki. A ty, skrzydlaty, pęd „w walce”, realizując wszystkie nowe pojawiające się pomysły, organizowanie kolorowych prezentacji, z gronem ludzi omawiania ich nowe projekty. A co o swojej nieśmiałości? Zapomniałeś o tym! Ponieważ najlepszym sposobem, aby pozbyć się nieśmiałości - mieć wiarę. Wiara w siebie i swoje konieczność innych.
Wideo: 9 pomysłów, aby pozbyć się zwątpienia - Jak przezwyciężyć nieśmiałość i niezdecydowanie w sobie
Film: Jak przezwyciężyć nieśmiałość? Co jest skromność, a jak przestanie się wstydzić.
Film: Jak przezwyciężyć nieśmiałość? Jak raz na zawsze pokonać nieśmiałość?
- Dlaczego dzieci?
- Diagnoza zachowań samobójczych u młodzieży
- Nieśmiały dziecko
- Nieśmiały dziecko
- Nieporozumienie w związkach
- Co jeśli edogolik?
- Dlaczego nie mogę schudnąć?
- Jak pozbyć się śladów zmęczenia na twarzy
- Uzależnienie od słodko
- Jak przestać się wahać i stają się pewni siebie?
- Jak przestać się wahać?
- Jak przezwyciężyć zwątpienie?
- Jak przezwyciężyć nieśmiałość?
- Jak przezwyciężyć zwątpienie - Psycholog
- Jak pozbyć się nieśmiałości?
- Jak przestać być nieśmiały, zastrzeżone i niepewny?
- Jak przezwyciężyć nieśmiałość?
- Skromność zdobi człowieka
- Nuda
- Czas nie goi
- Zaściankowość