Arbuz w diecie
Dziewczęta, które schudnąć w lecie, bardzo zainteresowany tym, czy możliwe jest, aby jeść arbuza w diecie, więc przejdźmy razem w tej kwestii.
Kompozycja arbuza
Zanim będzie można dowiedzieć się, czy arbuza w diecie, Przekonajmy się swoją kalorii i wartości odżywczych:
- 100 g pulpy arbuz zawiera tylko łącznie 38 kcal;
- 100 g arbuza 0,6 g białka, 0,1 g tłuszczu (można powiedzieć, że jest to praktycznie nie), 5,8 g węglowodanów i 92,6 g wody;
- w odniesieniu do witamin w arbuza wiele z nich: witaminy z grupy B (W tym kwasu foliowego B9 - 8 mg), witamina C, E i PP;
- w arbuz wiele makrokomórki K, Ca, Mg, Na, Fe, P.
Jaki jest pożytek z arbuza?
Aby dostać się z latem jagody wszystkie składniki odżywcze potrzebne do jedzenia około 2 kg. Zobaczymy, co z korzyścią arbuz dla organizmu:
- Jest to doskonałe działanie moczopędne, co jest zalecane dla osób z chorobą nerek, wątroby i przewodu pokarmowego.
- Ze względu na arbuza od toksyn i produktów przemiany materii, które mają negatywny wpływ na serce i naczynia krwionośne.
- Ludzie, którzy cierpią z powodu wysokiego ciśnienia krwi i otyłości, zaleca się, aby jeść arbuza, bo ma dużo magnezu.
- Ze względu na łagodne skutki soku z arbuza mogą być spożywane przez ludzi, którzy cierpią z powodu zapalenia pęcherza moczowego i kamicy żółciowej.
- Oczyszcza i pomaga w ostrych chorób wątroby.
- Witamina B9 ma pozytywny wpływ na metabolizm.
- Ze względu na zawartość żelaza arbuza zaleca się stosowania dla ludzi, którzy mają niedokrwistość, niedokrwistość i inne choroby krwi.
- Arbuz może zastąpić słodycze cukierki i czekolady, a także niewielkiej ilości może być chore na cukrzycę.
- Berry pomaga przy zaparciach, ponieważ ma właściwości przeczyszczające.
Biorąc pod uwagę powyższe punkty, możemy stwierdzić, że arbuz można jeść na diecie. Ze względu na jego słodkim czerwonym jagód jest tylko oszukują mózg, że ciało jest pełne. Arbuz podczas diety jest przeciwwskazany u osób, które mają problemy z nerkami i trzustki. I wreszcie, wyjaśnić kilka zasad, aby pamiętać, kiedy jeść arbuza:
- Nie mieszać z innymi produktami, zwłaszcza ogórki, jak tego można rozwijać, ponieważ obrzęk.
- Kup ten berry w badanym obszarze, tak, że nie było dużo azotanów i chemikaliów, jak z tego powodu, może mieć nudności i biegunkę.
- Nie jeść mięso, który znajduje się bliżej skórką, ponieważ właśnie tam gromadzi się szkodliwe substancje.
Wideo: można jeść arbuza w diecie
Wideo: Czy mogę jeść arbuza w cukrzycy?
Wideo: Watermelon w cukrzycy
Wideo: czy arbuz w diecie
Udostępnij w sieciach społecznościowych:
Podobne
- Przydatne niż arbuza w czasie ciąży?
- Mogę arbuz ciąży?
- Arbuz farmacja matka
- Arbuz diety odchudzające menu, opinie i wyniki
- Arbuz dieta
- Arbuz dieta przez 3 dni