Jakie witaminy zawarte są w grupie?

co jest zawarte w witaminy z grupy B

Zastanawiasz się, który zawiera witaminy z grupy B w produktach, należy rozumieć, że w tej kategorii jest kilka typów elementów, więc każdy z nich może być częścią różnych produktów.

Co zawiera witaminy z grupy B?

1. Odpowiadając na pytanie, który zawiera witaminę B1, należy zauważyć, następujących produktów: orzechy, otręby, ziemniaki, fasola, jęczmień.
  2. Mówiąc o jakie produkty zawierają witaminę B2, a więc: produkty mleczne, wątroba, wołowina, ser, ziemniaki, drożdże piwne, owies, pomidory, jabłka, kapusta, i wiele więcej.
  3. Głównym źródłem witaminy B3 jest uważany za drożdże, w tym piwa, owsianka z niezgniecione typu zboża - jęczmienia, pszenicy, żyta, kukurydzy, owsa. Ponadto, witamina ta znajduje się w żywności pochodzenia zwierzęcego - wątroba, nerki, mięso. Jednak można je znaleźć w kiełków pszenicy, soi, grzybów i przetworów mlecznych.
  4. Witamina B5 jest głównym źródłem nierdzewnej i zwykłej drożdże piwne, wątroba, nerki, żółtka jaj, rodzaj mlecznego produktów, zielona pół z różnych roślin (warzywa, warzywa marchew, cebula, rzodkiewki, rzepa), kasza, z częścią nie zmielonych zbóż, orzeszkach ziemnych.
  5. Jeśli mówimy o produktach, które zawierają witaminę B6, pierwszą rzeczą, należy wspomnieć ryby, mięso, chleb z mąki pszennej, kasza przygotowana z niezgniecione rodzajów zbóż, produktów mlecznych, otręby, drożdże, żółtka jaj, wątroba, rośliny strączkowe.
  6. Jednak głównym źródłem witaminy B12 i B9 produktów witaminy stalowych, takich jak soja, jaja, produkty mleczne, rośliny zielone (szczyty marchew, rzodkiew, rzepa), drożdże piwne, wątroba wołowa, zielonej cebuli, sałaty i pasztet Leaver (nie Częściej niż raz w tygodniu).

Wiedząc, jakie produkty są witaminy, można łatwo stworzyć odpowiednią dietę i unikanie brak witamin w tej grupie.

Jakie witaminy w
Udostępnij w sieciach społecznościowych:

Podobne
© 2021 LadyVu.com